Kimmo Pohjoinen esiintyy Brisbanessa

ImagePerinteisen haitarimusiikin säännöt romukoppaan heittänyt Suomalaismuusikko Kimmo Pohjoinen rikkoo musiikin rajoja Brisbanen Tivolissa elokuun toisena päivänä kello 6pm. Kimmo esiintyy myös sensaatiomaisen säveltäjä pianisti Iiro Rantalan kanssa.
 
Lisätietoa ja varaukset alla olevilta sivuilta.
Please check out the web site below for more info and bookings:
http://qmf.org.au/events/view/the-big-finnish 
 
Videoita:
 
 
Kimmo Pohjonen (s. 16. elokuuta 1964) on suomalainen, pääosin harmonikkaa soittava muusikko. Pohjonen nimettiin Suomen kansanmuusikoksi vuosina 1996, 1997 sekä 1998. Hänellä on kokemusta yli kahdenkymmen vuoden ajalta improvisaation, rockin, kansanmusiikin, avantgarden, sekä klassisen musiikin aloilta. Monien tanssi- ja teatterimusiikkiprojektien lisäksi hän on ennen soolouraansa soittanut mm. yhtyeissä ottopasuuna, duo Pinnin Pojat, Ismo Alanko Säätiö, sekä Arto Järvelän kanssa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on soittanut yli 75:llä albumilla.

Esiintymisissään Pohjonen pyrkii uudenlaisiin ratkaisuihin, ja hänen lavashowtaan pidetään ilmiömäisenä niin musiikillisesti kuin visuaalisestikin. Esityksissä panostetaan mm. valoihin, asuihin ja koreografiaan.

Soolouransa aikana Pohjonen on esiintynyt Japanissa, Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Venäjällä sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. Lisäksi hän on opettanut harmonikan soittoa Alankomaissa, Yhdysvalloissa ja Tanskassa. Suomalaisten musiikkikoulujen lisäksi Pohjonen on opiskellut myös Tansaniassa ja Argentiinassa.

Pohjonen on myös säveltänyt yhdessä Samuli Kosmisen kanssa musiikin Antti-Jussi Annilan elokuvaan Jadesoturi. [Lähde wikipedia]