YLE teki erillispäätöksen Kaurismäen elokuvan rahoittamisesta

YLE on tehnyt erillispäätöksiä osallistumisesta elokuvatuotantoihin. Päätökset tehtiin kolmen kotimaisen pitkän elokuvan rahoittamisesta YLE:n rahoituspäätökset ovat olleet jäissä, kun yhtiön omasta rahoituksesta ei ole tullut selvyyttä.  

Tuoreimmat erillispäätökset tehtiin Aki Kaurismäen Le Havre- ja Olli Saarelan Harjunpää ja pahan pappi -elokuvista, joiden kuvaukset olivat vaarassa lykkääntyä. Viime vuoden puolella tehtiin vastaava päätös Iron Sky -tieteiskomediasta.

Aki Kaurismäen elokuvan kuvaukset alkavat maaliskuussa ja Olli Saarelan filmin huhtikuussa. Päätös tehtiin YLEn toimitusjohtajan Mikael Jungnerin ja asia- ja kulttuurialueen johtajan Olli-Pekka Heinosen valtuutuksella.

Erillispäätös piti tehdä, sillä Yleisradio ei ole puoleen vuoteen voinut tehdä rahoituspäätöksiä normaaliin tapaan, koska koko yhtiön tulevaisuuden rahoituksen tasosta ei vielä ole selvyyttä.

Yleisradio on luvannut rahoittaa myös kahta elokuvaprojektia, joiden muita rahoituspäätöksiä vielä odotetaan. Normaalitilanteessa YLE:llä olisi valmius olla mukana seitsemässä pitkässä elokuvassa, mutta nyt tilanne on auki muiden elokuvien osalta.