YLE avasi oman YouTube-kanavan

Yleisradio on avannut netin yhteisösivusto YouTubeen oman kanavan. Toistaiseksi sivustolla on viihdettä ja sketsejä. Hankkeella on tarkoitus houkutella YLE:n ohjelmille erityisesti nuorta yleisöä.
YLEn YouTube-hanketta vetävän YLE Vision johtajan Ville Vilénin mukaan yhtiön kannattaa näkyä myös YouTubessa, jos jos haluaa olla kiinnostava tietyn ikäryhmän keskuudessa.  

YouTube-kanavan on tarkoitus saada kävijät katsomaan YLE:n muitakin ohjelmia ja toimia palautevälineenä. Sinne laitettava materiaali löytyy myös YLE Areenasta ja Elävästä arkistosta.
Hankkeella YLE seuraa kansainvälistä mallia: mediataloista YouTubessa ovat jo mm. Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC, yhdysvaltalainen CNN ja Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Toistaiseksi yhteisöpalvelussa nähdään YLE:n viihdettä, mm. Miitta-tädistä, Ihmebantusta ja Jopet-show'sta leikattuja sketsejä. Vilénin mukaan jatkossa YouTubeen saatetaan laittaa myös esimerkiksi uutisia ja kokonaisia ohjelmiakin, mikäli tekijänoikeuksista päästään sopuun.
YLE löytyy YouTubesta osoitteesta www.youtube.com/yle.        
Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner uskoo nyt avattujen YLE:n YouTube-sivujen tuovan lisäarvoa ennen kaikkea niille suomalaisille, jotka asuvat Suomen rajojen ulkopuolella.

Jungnerin mielestä YouTuben kautta voitaisiiin myös tunnustella ulkomaiden markkinakiinnostusta suomalaiseen sisältöön. Kiinnostusta voisivat herättää esimerkiksi vanhat mustavalkoiset suomalaiset elokuvat, joihin YLE:llä on laajat oikeudet.