Victorian metsäpalojen kuolonuhrien määrä noussut 173

Victorian metsäpalojen kuolonuhrien määrä noussut 173, tosin uhrien määrän uskotaan nousevan päivän mittaan kun raivaustyöt saadaan täyteen käyntiin. Tähän saakka palaneiden talojen raunioille ei ollut mahdollista mennä, kytevien palojen ja tästä johtuneen kuumuuden vuoksi.
 
Tulipalot ovat aiheuttaneet Victorian alueen asukkaille ja eläimistölle ääretöntä kärsimystä. Tulipaloista selvityneiden keskuudessa on myös havaittavissa kärsimättömyyttä syystä että, asukkaat haluaisivat päästä tuhoalueille tarkistamaan talojensa ja naapureidensa kohtaloa. Selviytyneet ovat vielä shokissa ja hämmentyneitä. Tavallisesti tulipaloista selvinneille ei jäänyt muuta omaisuutta kuin vaatteet päällensä. Ei rahaa, ei henkilöllisyystodistuksia, ei omaisuutta, ei valokuvia eli kaikki on tuhoutunut  elämä on periaatteessa aloitettava alusta. Usein metsäpalojen uhreilla ei ollut aikaa talon jättämispäätökseen kuin muutama minuutti, johtuen palojen etenemisvaudin kovuudesta sekä niiden rajuudesta.
 
Tulipaloista voi myös selvityä kekseliäisyydellä ja hyvällä onnella, kuten ABC:n haastattema perhe joka selvisi maatilan tuhoneesta tulipalosta sukeltamallla tilan käyttövesi altaaseen. Perheen jäsenet pysyivät sukelluksissa henkeä pidättelemällä ja nousivat pintaan vain haukkaamaan ilmaa. Uskomatomasti ainoana vahinkona perheen jäsenillä oli palaneet hiukset päälaella. Toisessa tapauksessa perheen äiti vei lapset metsässä sijainneelle töyräälle jossa perhe sulloutui vompatin koloon päällään märkiä vilttejä. Perhe selvisi palosta vahingoittumattoma kertoi ABC. Uskomattomia selviytymistarinoita tulee varmasti julkisuuteen lisää.
 
Australiassa naapurin auttaminen on itsestään selvyys, seikka näyttää korostuvan erityisesti suur onnettomuksien aikana. Australian suurimmat pankit päättivät lahjoittaa avustustoimintaan Australia Punaiselle Ristille miljoona dollaria per pankki samoin ovat tehneet useat suuret ja pienet yritykset. Keräyksiä ja tempauksia organisoidaan parsta aikaa aivan kuin sota-aikaan. Jos haluat auttaa lajoittamalla rahaa metsäpalon uhreille ABC:n sivuilta löytyy lista avustujärjestöistä.
 
 
Victorian osavaltion pääministeri John Brumby ilmoitti panevansa alulle Royal Commission tutkimukset tulipaloista sekä toimintamalleista joita asukkaiden tulisi noudattaa suurtulipaloissa.
Muutamia tuhoutuneita kaupunkeja on julistettu rikospaikoiksi ja täten alueen asukkailla ei ole pääsyä aluelle. Tämä on välttämätöntä syystä että, rikospaikka tutkijoiden todisteaineisto ei pääsisi tuhoutumaan.
 
Victorian pelastuspalvelun avustus sivut josta löytyy tietoa siitä mitä apua on saatavissa ja miten sitä voi hakea.