Kieli

Australian virallinen kieli on luonnollisesti englanti - vaikkakin maassa puhutaankin monikulttuurisen väestön ansiosta useita eri kieliä. Monikulttuurisuutta kuvaa hyvin se että, maasta löytyy paikka paikoin kokonaisia kaupunginosia joissa pärjää hyvin vaikkapa Italialla.
ImageMount Isa oli joskus suomalaisten suosimaa aluetta, kaupungin väkiluvusta oli parhaaseen aikaan jopa yli 10% suomenkielisiä. Kaupungissa pärjäsi tuohon aikaan vallan mainiosti pelkällä suomenkielellä.
 
Mutta samoin kuin missä tahansa muuallakin eri osavaltioiden välillä puhutuissa murteissa on hyvinkin suuria eroja. Australialaisten puhetta voi joskus olla hankala ymmärtää, tälläisessä tilanteessa kannatta pysyä viileänä ja pyydä puhujaa toistamaan sanottavansa hieman hitaammin. Valtaosa Australialaisista on erittäin ystävällisiä ja avuliaita joten kasvojen menetyksestä ei kannata huolehtia.

Kannattaa välttää sanontojen käyttöä joista ei ole aivan varman. Amerikassa tai Englannissa sama sanonta saattaa tarkoittaa jotain aivan toista. Australian slangi sanastoa.

Aboriginaalit puhuvat omaa kieltään, jota pystyy myös opiskelemaan useissa opistoissa. Arvioidaan että, ennen eurooppalaisten saapumista Aboriginaaleilla oli noin 250 eri kieltä käytössä nyt niitä on jäljellä 25 kappaletta.