Toinen Working Holiday Viisumi

Working Holiday Viisumi Toinen Working Holiday Viisumi (eli jatko ensimmäiseen)
Working Holiday viisumilliset jotka ovat työskennelleet sadonkorjuutöissä syrjäseuduilla minimin kolme kuukautta voivat anoa toisen WH viisumin entisen jatkoksi.Aluksi jos sinulla ei ole WH viisumia, ensimmäinen WH viisumi pitää hakea Australian ulkopuolelta käsin. Suomalaiset voivat hakea ensimmäistä WH-viisumia missä tahansa maassa paitsi Australiassa. Hakemuksen voi tehdä kätevästi Online 
https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/work-holiday-417

Kuka voi hakea
------------------------------------------------------------------------------

WH viisumilaiset joka ovat tehneet minimin 3kk seasonal work in regional Australia vuoden 2005 marraskuun ensimmäisen päivän jälkeen voivat hakea toista WH viisumia.

Myös ne Wh viisumilaiset ovat oikeutettuja hakemaan toista WH viisumia jotka ovat tehneet vähintään 3kk sadonkorjuutöitä ( seasonal work in regional Australia) ennen tuota marraskuun 1 päivää vuonna 2005.

Toisen WH viisumin hakemiseen ei ole aikarajaa, mutta hakijoiden tulee pystyä todistamaan työskentelynsä sadonkorjuutöissä sekä heidän tulee täyttää WH viisumin vaatimukset joka on mainittu edellä ja täällä. https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/work-holiday-417

Hakija voi olla hakuhetkellä joko Australian ulkopuolella tai Australiassa ja hänellä pitää olla tai ollut ensimmäisen WH viisumi. Hakijan tulee myös täyttää sadonkorjuutyöskentelyn vähimmäisvaatimukset jo ensimmäisen WH viisumin aikana.

Hakijan tulee olla iältään 18 - 30 vuotias ja luonnollisesti pitää hallussa passia jolla WH viisumia voi hakea ja hakijalla ei saa olla huolettavia lapsia

Jos hakija on Australian ulkopuolella viisumi tulee hakea 12 kuukauden sisällä aiotusta matkustus päivästä Australiaan.

Hakemus on luonnollisesti henkilökohtainen.

Seasonal work
------------------------------------------------------------------------------
tarkoittaa yleisesti hedelmien, vihannesten, marjojen, pähkinöiden ja muun semmoisten sadonkorjuuta. Viinipensaiden ja puiden karsintaa sekä muotoilua, sadonkorjuuseen liittyviä huoltotöitä sekä pakkaamiseen tai sadon prosessointiin liittyviä töitä. lisää infoa aiheesta https://jobsearch.gov.au/job/search käytä vaikka Harvest (elonkorjuu) sanaa hakusanana. 

Regional Area
------------------------------------------------------------------------------
tarkoittaa haja-asustusalueita joihin ei lueta Sydneytä, Newcastlea, Wollongongia, NSW Central Coastia, Brisbanea, Gold Coastia, Perhiä, Melbournea ja ACT:tä. Seuraavasta linkistä voit hakea tietoa siitä mitä satoja missäkin korjataan. http://www.jobsearch.gov.au/harvesttrail/

Hakeminen Australiasta käsin
------------------------------------------------------------------------------
Jos oleskelet hakuhetkellä Australiassa ensimmäisen WH viisumin turvin, toinen Working Holiday viisumi jatkaa oleskeluasi siten että, voit oleskella maassa kokonaisuudessaan 24 kuukautta ja tuona aikana poistua ja palata Australiaan useita kertoja.

Jos hakija jättää toisen WH viisumihakemuksen Australiassa ollessaan, viisumin myöntämisehtona on että hakija on Australiassa. Toinen WH viisumi pitää hakea ennen ensimmäisen umpeutumista.

Jos et ole hakuhetkellä Australiassa, toinen Working Holiday viisumi sallii maahan saapumisen 12kk aikana uuden viisumin myöntämispäivästä ja maahan saapumisen jälkeen viisumi sallii moninaisen matkustamisen maasta pois ja takaisin viisumin 12 kuukauden voimassaolon aikana.

Hakeminen Australian ulkopuolelta
------------------------------------------------------------------------------
Jos hakija on hakuhetkellä Australian ulkopuolella, toinen Working Holiday viisumi sallii viisumin haltijan maahan saapumisen seuraavan12 kuukauden aikana viisumin myöntämispäivästä lukien sekä tuona aikana moninaisen maasta poistumisen ja sinne saapumisen viisumin 12 kuukauden voimassaoloaikana.

Jos hakija jättää viisumihakemuksen Australian ulkopuolelta, viisumin myöntämisehtona on että hakija on Australian ulkopuolella.

Huomaa että, ne hakijat joilla on ensimmäisessä WH viisumissa aikaa jäljellä menettävät ensimmäisen WH jäljellä olevan ajan toisen WH viisumin myöntämispäivästä eteenpäin. Eli ensimmäinen WH viisumi lakkaa olemasta voimassa.

Kuinka toinen WH viisumi anotaan.
------------------------------------------------------------------------------
Toiseen WH viisumiin tarvitaan todisteet sadonkorjuutyön (*seasonal work) tekemisestä haja-asutus alueilla suurten kaupunkien ulkopuolella (**regional Australia). Eli jos toisen WH viisumin haku on suunnitelmissa, kannattaa pitää mukana muutama kopio Form 1263 Working Holiday: Employment Verification? kaavakkeesta jonka voit tulostaa tästä linkistä. http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1263.pdf tai jos linkki on vanhentunut mene tänne http://www.immi.gov.au/allforms/ ja etsi ?Form 1263 Working Holiday: Employment Verification? kaavaketta.

Kaavakkeeseen tulee kirjata kaikki työt ja kaavake tulee liittää toisen WH viisumi hakemuksen liitteeksi. Tässä linkki jossa voi jo jätettyyn hakemukseen lisätä liitetiedostoja. Attach documents to a lodged visa application

Muita todisteita voivat olla alkuperäiset tai vahvistetut kopiot palkkakuiteista, veronpidätystodistuksesta, veronpalautuksesta tai työnantajan suosituksista.

Huom! Toisen WH viisumin hakijat jotka ovat tehneet sadonkorjuu työtä postinumero alueella 3139, eivät voi käyttää nettihakemuskaavaketta vaan heidän tulee lähettää paperi hakemus jonka voi ladata täältä.

Linkkejä,
------------------------------------------------------------------------------
- Kaksi vuotisen WH FAQ
- Siirtolaisvirasto (immi) (varmista edellisten vinkkien paikkansapitävyys täältä)
- Immin sivuilla olevat kaavakkeet
- Sadonkorjuu tietoa
- Online viisumit

Täydennykset ja korjaukset tervetulleita,

Muista tarkistaa viimeisimmät tiedot ennen päätösten tekemistä joko www.immi.gov.au sivuilta tai Viestitaulun foorumista www.dundernews.com/viestitaulu