Linkkejä autoliikeiden sivuille

Lomalle Australiaan ja alle täytyy saada kumipyörät, keräsimme muutamia linkkejä joista voitte esikatsella hintatasoa Australiassa.
Image
Autoliikkeet
Sama sääntö pätee autonostossa täälläkin että, yleensä parhaat menevät ensiksi joten kauan myynnissä olleisiin kannattaa suhtautua varauksella. Vakuutusta varten kannattaa pyytää suomalaisesta vakuutus yhtiöstä todiste bonuksista.
 
Car Salesin internet sivu on näyttävän näköinen ja selkeä ainakin testattaessa haluttu malli löytyi helposti. Linkki sivuille [ www.carsales.com.au ]
 
Drive.com.au - On Faifax media ylläpitämä sivusto varsin suosittu sivusto josta löytyy myös Australialaisten autojen testejä. [ www.drive.com.au  ]
 
Carpoint on yksi suurimmista ja heidän sivuillaan voi hakea muiden tavoin uusia ja käytettyjä autoja vuosimallin ja hinnan mukaan. Linkki sivuille [ www.carpoint.com.au ]
 
Auto Traders - Ei näytä niin laajalta kuin esim. Car Sales mutta hyvä lisä kuitenkin. [  www.autotrader.com.au  ]

Autowebin sivuilla pystyy hakutoiminoilla hakemaan haluamansa mallista ja hintaista autoa Australiasta Linkki sivuille [ www.autoweb.com.au ]

GumTree - Ehkä suomalaisen keltaisen pörssin tai vastaan tasoinen julkaisu josta löytyy käytettyjä autoja sekä muuta tavaraa. [ www.gumtree.com.au ]
 
Alla muutamia yleispäteviä ohjeita mutta käytä myös maalaisjärkeä tilanteen arvioinnissa.
 
Step 1 auton etsintä

Pysy kaukana tavarasta jonka hinta poikkeaa paljon normaalista markkina-arvosta - noudata sääntöä jos tarjous näyttää liian hyvältä ollakseen totta niin sitä se yleensä on.

Step 2 yhteydenotto myyjään

Kannattaa suhtaua eritysellä varauksella myyjään jolla ei ole puhelin numeroa listattuna
Vaikka myyjällä on puhelin numero niin varmista silti että se toimii, ja muutkin tiedot jotka myyjän antamat tiedot ovat oikeat.
Mieti muutamia kysymyksiä etukäteen joihin oletat normaalisti saavasi rehellisen vastauksen.
Pyydä myytävästä tavarasta mahdollismimman paljon tietoa, mitä enemmän tiedät sen vähemmä arvailuille jää varaa.

Step 3

Jos mahdollista tapaa myyjä vaikka huoltoasemalla ja ota joku mukaaksi henkiseksi tueksi tai asiantuntijaksi.
Ennen koeajoa varmista että myytävässä tuotteessa on voimassa oleva vakuutus joka kattaa myös sinun koeajon (Kasko tai vastaava).
Tarkista auton paperit.
Pysy kaukana myyjistä jotka haluavat käsirahaa ennen koeajaoa tai auton tarkastuksen aikana. Jos päätät antaa käsirahan vaadi siitä kunnollinen kuitti josta ilmenee kohde, päiväys ja myyjän allekirjoitus.

Step 4

Tiedä rajasi mitä olet valmis maksamaan.
Tarkista auton markkina-arvo vaikka www.RedBook.com.au palvelusta tai selaa muita vastaavia malleja eri medioista.
Tarkista auton laillinen status www.CarFacts.com.au palvelusta, palvelu tarjoaa tietoa auton taustoista, onko se mahdollisesti varastettu, vakuutus lunastettu, matkamittarin lukema tai onko omistajalla autosta maksettavaa kolmannelle osapuolelle.

Step 5
 
Tuotetta maksaessasi käytä maksumuotoa josta ostajalle jää todiste maksun suorittamisesta.
Pyydä myyjältä omistajan allekirjoittama kuitti täydestä summasta josta ilmenee kohde, päiväys ja varmistus täyden summan maksamisesta.
Älä koskaan lähetä rahaa emailin välityksellä tai palvelujen kuten Western Unionin välityksellä.
Seuraa meneillään olevia online tai auton myynti huijauksia jotta tiedä varautua niihin.