Rahaliikenne

Australiassa käyvät miltei kaikki suuret luottokortit, Mastercard/Eurocard, JCB, VISA, ja jopa Visa Electron jne. Australian sähköiset pankkitoiminnot eivät ole aivan niin kehittyneitä kuin me suomessa olemme tottuneet, mutta silti kaikki toimii vallan mainosti.

Osavaltiot ja Hallinto

Osavaltiot ja Hallinta
Australia on jakautuu kuuteen eri osavaltioon (6) Australian kansallinen pääkaupunki on Canberra. Osavaltioita on kuusi kappaletta. Queenland (QLD), Uusi Etelä Wales (New South Wales) (NSW), Victoria (VIC), Tasmania (TAS), Länsi Australia (South Australia) (SA) ja Etelä Australia (Western Australia) (WA).

Vuodenajat

Vuodenajat Australian vuodenajat ovat käänteiset verrattuna Suomeen ja pohjoiseen pallonpuoliskoon. Australialaiset suosivat kevyehköä vaatetusta joka käy miltei läpi vuoden. Todettakoon ettei monet Australialaiset ole koskaan omistaneet pitkiä housuja.

Maantietoa

Maantietoa
Rannikkoalueilla on monia lahtia, upeita hiekkarantoja hienoine aaltoineen, kivisiä rantoja sekä mahtavia jyrkänteitä. Rantaviivaa kertyy kaiken kaikkiaan 36735 kilometriä. Australiaa ympäröi Tyyni Valtameri idässä, Arafuran Meri pohjoisessa, Intian Valtameri lännessä sekä Eteläinen Valtameri etelässä.

Maailman kuudenneksi suurin valtio

Australia on ainoa valtio mikä kattaa yksistään koko mantereen. Australia sijaitsee Kauriin kääntöpiirin pohjoisella sekä eteläisellä puolella. Pinta-alaltaan Australia on kuudenneksi suurin valtio 7682300 neliökilometrin pinta-alallaan.
Page 2 of 4